Acryl, de csak profiknak!

Hozza ki a maximumot!

Hogyan lehet a legjobb ár-érték arányt elérni? Hogyan tud megtérülési számításokat alkalmazni döntéseihez?
Téma blog Kipróbálom. Rendelés

GYIK

Ez olyan mint a Corian?

  
A legtöbbet feltett kérdés, melynek mélyebb háttere van....


Kedves kolléga!

Mi jut eszedbe arról, hogy FLEX?

Természetesen a sarokcsiszológép! Beépült a köztudatba, hogy a két név egy és ugyanaz, hiszen az első nagyfordulatú sarokcsiszolót a FLEX nevű német cég gyártotta. Azóta azonban számtalan más gyártó is készít ugyanezen az elven alapuló szerszámot. Rengeteg márka kapható, különböző árkategóriában, más-más előnyös tulajdonságokkal.

 

Valahogy így van ez a Coriannal is.

Az ügyfelek, tervezők, kivitelezők sokszor Corian munkalapot keresnek, holott csupán akril lapra van szükségük. Talán tudják, hogy a Corian is csak egy MÁRKANÉV, talán nem.

Ezt a speciális akril anyagot a DuPont cég alkalmazottja (Dr. Donald Slocum) fejlesztette ki 1967-ben, és sajnos úgy él még sok szakmabeli fejében is, mintha az akril alapanyag kizárólag Corian lehetne. Pedig nem így van!

Miután lejárt a szabadalom oltalmi ideje, egyre több cég kezdett bele az akril lapok gyártásába, ezzel megtörve a DuPont egyeduralmát. Ma is sokszor elhangzik a kérdés a megrendelők irányából: „Ez akkor olyan, mint a Corian?”. A válasz pedig a következő: Ez UGYANAZ, mint a Corian.

 

Szép is lenne, ha csak FLEX márkájú sarokcsiszológépet lehetne kapni! De most már minden barkácsgép-gyártó készít sarokcsiszolót, és mi hajlamosak vagyunk bármelyik márkát FLEX-nek hívni.

 

A piacon sajnos olyan téves információkat is lehet hallani, hogy a kereskedelemben kapható, és egyébként jó nevű, megbízható márkájú lapokra ráfogják, hogy hamisított Corian. Hamisításról akkor beszélhetnénk, ha készítenék egy sarokcsiszolót, és azt FLEX márkanév alatt és felirattal árusítanám. Azonban nem ez a helyzet.

A forgalomban lévő akril márkák, mint például a Samsung Staron, a Hanex, vagy a Kerrock PONTOSAN ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkeznek, mint a Corian, hiszen ugyanabból az alapanyagból készülnek. Asztalosműhelyben megmunkálhatóak, hajlíthatóak, a végtelenségig alakíthatóak, és ugyanazokra a célokra használhatóak.

 

Tehát, ha egy ügyfél vagy partner ezután Corian lapot keres nálad, akkor tudd, hogy az csak egy márkanév. Helyette bátran ajánlhatod az ugyanolyan tulajdonságokkal bíró, de kedvezőbb árú, nagyobb raktárkészlettel rendelkező, esetenként szélesebb színskálájú márkákat is, mint például a Samsung Staron. Melyik ügyfél nem szeret olcsóbban és gyorsabban hozzájutni ugyanahhoz?

 

Amennyiben hasznosnak érzed ezt a tájékoztatót, tedd ki a honlapodra, vagy küldd tovább tervező-lakberendező ismerőseidnek.

 

Az Acryl Europe Kft. által forgalmazott különböző akril alapanyag márkákról, színválasztékról, árakról és akciókról érdeklődj nálam a kerekes@solidsurfaces.eu e-mail címen vagy a +36 30 653 9588-as telefonszámon.

 

Üdvözlettel:

 

Kerekes János

Acryl Europe Kft.

www.solidsurfaces.eu

 Vissza a kérdésekhez


Belépés - Regisztráció

Megmunkálási próbacsomag

Igényelje Ön is a próba mintadarabot a megmunkálási próbához!
Szeretném a próbacsomagot.

Letöltések

Avonite Ragasztó színkód
Avonite Ragasztó színkód

Samsung Staron Ragaszto színkód
Samsung Staron Ragaszto színkód

Corian Ragasztó színkódok
Corian Ragasztó színkódok