Értesítés új bejegyzésekről Feed Csak a hozzászólások Comment Feed

Acryl Europe | Akrilkötésű ásványi lapok blogja

Corian új értékesítési stratégiája

14
2009

A Corian® jelene és jövője

A Design Stúdiók megjelenése a Corian® feldolgozással kapcsolatban eddig sem volt újdonság.
Ezután viszont, ez egy jól átgondolt, megkomponált stratégia a DuPontTM -tól.

Megnyílt az US amerikai Philadelphiában a második Corian® Design Stúdió a New York-i után. Merész ötletek, tökéletes kivitelezés az anyag adta tulajdonságok határainak feszegetésével.

Az utóbbi években, a DuPontTM extravagáns építészeket bízott meg aktuális létesítmények tervezésével, mint Zaha Hadid, és Jean Nouvel, akik igazolni tudják a számtalan felhasználási ötlettel Corian® felületi búrkolóanyagot.

De ebben az évben a cég megnyitott két egyesült államokbeli design stúdiót – egy Manhattan-ben, a Morris-Sato Studiót, és egy másikat, Philadelphia-ban, ahol a tervező Harry Allen. Allen szerint "Csak jó kezekben mutatja meg a Corian®, hogy mit tud?"

Szerencsére szabad kezet kapott, mert hogy "megbolondul az anyagért", amit meg is tett. "Minden egyes darabot megtervezett, kivéve néhány már meglévő oszlopot, mondta a Marketplace Design Center. Benne, Allen váratlan módon bizonyítja az anyag sokoldalúságát.

Például, bár ez egy kemény anyag, a Corian® -t lehet melegen alakítani szinte bármilyen formára, mint azt a hosszan görbülő konferencia asztalt, amire Allen úgy véli, az egyik legjobb designja. "Úgy néz ki, mint egy darab rágógumi, kinyújtva és végigmegy az üvegfalon egy lyukon keresztül, ami két különböző üléstermet választ el," magyarázta.

A Corian® -nak léteznek meglepően áttetsző színei. Mint Allen azt bizonyította a stúdió hátsó megvilágítású függesztett álmennyezetén, ahol a melegen formált vékony panelek az anyagot puha hullámokként jelenítik meg, úgy tűnik, hogy belülről fénylenek. De a konferenciaterem ablakának kialakítása a csillagos égboltot idézi.

Első pillantásra úgy néznek ki, mint a tipikus képernyő árnyalatai fekete-fehér fényképeken. De a kép valójában térmarású Corian® panelek sora, melyek egy számítógép által vezérelt CNC marógépen készültek. "Még az ügyfél úgy gondolta, hogy az anyaghasználat valóban vad," mondja Allen. "Remélem, ha tervezők látják amit itt csináltunk, ihletet kapnak, és rájönnek, hogy mire képes valójában a Corian®, és hogy hasonló ötletekre ő is képes."

Forrás: DuPontTM

Tagged: Acryl Europe, beszámoló, , , - Szólj hozzá »

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>